Biuletyn Informacji Publicznej
Po raz pierwszy Konkurs Kulinarny w Byczynie miał miejsce w 2006 r. Kolejny odbył się 22 lipca 2007 r., pod nazwą II Konkurs na „Najlepszą Potrawę Domową” o nagrodę Starosty Kluczborskiego. Zasady konkursu określa regulamin. Jego uczestnicy muszą być pełnoletni i nie mogą być zawodowymi kucharzami. Konkursowi przygląda się licznie zgromadzona publiczność, która również może degustować przyrządzone specjały.
Jury w określonym składzie, przy wyborze najlepszej potrawy bierze pod uwagę: smak, estetykę i jakość wykonania, oryginalność i prezentację historii potrawy lub historii regionu z którego dany specjał się wywodzi. Konkursowi towarzyszą gry i zabawy oraz muzyka.
Konkursy kulinarne:
- Konkurs kulinarny, Byczyna, 22.07.2007 r.
- III EDYCJA KONKURSU NA NAJLEPSZĄ POTRAWĘ DOMOWĄ ORAZ KONKURSU KARAOKE 20 lipca 2008 r.
- Wielkie gotowanie w Parku, Byczyna, 12.07.2009 r.
- V Jubileuszowy Konkurs na najlepszą potrawę domową
- 6 Konkursu na najlepszą potrawę domową
- VII Konkurs na najlepszą potrawę domową 22.07.2012 r.
- Relacja z VII Konkursu na najlepszą potrawę domową